Opgroeien in een gezin waarin een of beide ouders alcoholist zijn heeft een grote impact. Daarom is er bij Al-Anon ook plaats voor zogenaamde ‘Volwassen Kinderen van Alcoholisten’. Uit onderzoek blijkt dat veel van deze kinderen in hun volwassen leven last hebben van de gevolgen van het opgroeien in hun gezin.

Bij Al-Anon Volwassen Kinderen van Alcoholisten proberen we de wonden die we opliepen in onze jeugd te helen. Door ervaringen uit te wisselen en naar elkaar te luisteren zoeken we verbinding. We putten kracht en hoop uit de ervaringen van anderen en komen tot nieuwe inzichten. In Nederland zijn er enkele Al-Anon groepen die zich wijden aan leden die volwassen kinderen van alcoholisten zijn. Onze groepen werken op basis van de Twaalf Stappen. Wij werken door de verschillende stadia van verdriet en pijn heen. Wij voelen en verwoorden de emoties die we nooit konden voelen en uitdrukken in ons gezin. Dit doen we door elkaar te vertellen en delen onze ervaringen, kracht en hoop.

Al-Anon Volwassen Kinderen van Alcoholisten in het kort:

  • Voor volwassen kinderen van alcoholisten
  • Diverse groepen op verschillende locaties in Nederland
  • Volledige anonimiteit gewaarborgd

Al-Anon is niet religieus. We zijn wel een spirituele gemeenschap. Dat komt ook tot uiting in de Twaalf Stappen. Daarin vragen we een macht groter dan wijzelf te zoeken die ons kracht en gemoedsrust kan geven. Jij bepaalt natuurlijk zelf wat die hogere macht voor jou is. Als dat kan God zijn, maar iets heel anders kan ook.

Wil je jouw ervaringen delen en samen zoeken naar hoop? Kracht putten uit de verhalen van anderen? Kijk dan naar een meeting bij jou in de buurt. Je kunt dan gelijk een telefoonnummer vinden waarnaar je anoniem kunt bellen voor meer informatie. Mailen kan ook.