Jouw broer of zus is alcoholist. Misschien weet je dit al lange tijd. Of misschien ben je er pas kort achter gekomen. Misschien woon je nog thuis. Maar het kan ook zijn dat je al langer uit huis bent. Hoe dan ook: het is niet makkelijk als jouw broer of zus alcoholist is. Je wil hem of haar graag helpen.

Als jouw broer of zus teveel drinkt is het moeilijk hier open over te zijn. Misschien heb je al vaker geprobeerd de situatie te bespreken. Of de situatie te veranderen. Maar in de praktijk blijft alles hetzelfde. En ondertussen drinkt jouw broer of zus gewoon door. Jij wilt dit echter niet langer. Wat doe je dan? Voor alle mensen die willen praten met lotgenoten is er Al-Anon. Wij zijn er voor elkaar om steun te bieden aan mensen die last hebben van het drinken van de ander. Dus zeker als je een broer of zus hebt die teveel drinkt.

Bij Al-Anon leren we meer over de ziekte alcoholisme en hoe wij daar mee om kunnen gaan. Ben je benieuwd waar en wanneer we samenkomen? Kijk dan HIER voor informatie over de groepsbijeenkomsten. Je kunt ons dan gelijk (anoniem) bellen en geven je het adres van de groep. Tot gauw?