Je hebt al heel vaak gezegd dat je zoon moet stoppen met drinken. En dat dat blowen ook uit de hand loopt. En als hij er niet snel mee stopt, dan zwaait er wat. Of je hebt je dochter nu echt gedreigd haar uit huis te zetten als ze maar blijft drinken. Misschien is je kind al volwassen en uit huis, maar zie je dat hij/zij verslaafd is. Je doet er alles aan hem of haar te veranderen, maar er gebeurt niks. En je hebt het idee dat de situatie steeds erger wordt. Het is voor de meeste ouders heel moeilijk om te zeggen: mijn kind is verslaafd.

Voor ouder van verslaafde kinderen is het moeilijk om hulp te zoeken. Ze zijn bang niet begrepen te worden door anderen. Over de verslaving van een kind praten is dan ook moeilijk. Misschien ben je bang veroordeeld te worden door anderen. Of denk je dat zij je niet zullen begrijpen. Gelukkig zijn er de groepen van Al-Anon. Hier kun je open met anderen praten over hoe het is om ouder te zijn van een verslaafd kind. Zonder veroordeeld te worden. En volledig anoniem. We steunen elkaar en staan elkaar bij met raad en daad.

Al-Anon: iets voor jou?

  • Geregeld samenkomen met mensen die je begrijpen.
  • Steunen en gesteund worden.
  • Volledige anonimiteit gegarandeerd.

Herken je je in bovenstaand verhaal? En wil je een keer ervaren of Al-Anon iets voor jou is? Kijk dan op welke plaatsen we geregeld samenkomen. Je kunt dan gelijk de contactgegevens vinden van één van onze groepsleden. Bel even en je hoort gelijk waar je terecht kunt. Hopelijk zien we je snel en kunnen we samen aan de slag gaan.