Misschien is het al lang aan de gang. Of misschien valt het je pas korte tijd op. Maar jouw partner drinkt teveel, daarover hoef je geen seconde te twijfelen. En dat leidt thuis tot vervelende situaties, spanningen, ruzies. Misschien schaam je je wel voor je partner die teveel drinkt. En ondertussen kun je er met niemand over praten.

Veel mensen die een partner met een alcoholverslaving hebben, voelen zich gevangen in een uitzichtloze situatie. Er lijkt niets te veranderen. Ze voelen zich machteloos. Maar het ergste is nog dat er niemand is om mee te praten, want niemand zal het begrijpen. Gelukkig is dat niet waar.

Bij Al-Anon hebben we allemaal één ding gemeen: we hebben last van de verslaving van de ander. In onze praatgroepen wisselen we ervaringen uit, zijn we elkaar tot steun en zorgen we ervoor dat we zelf gezond blijven. Want partner van een alcoholist zijn is niet gemakkelijk.

Al-Anon: iets voor jou?

  • Andere mensen ontmoeten die samenleven met een drinkende partner.
  • Regelmatig samenkomen.
  • Volledig anoniem en vertrouwelijk.

Wil je andere mensen ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten? Wil je samen met anderen aan jezelf werken? Kom dan eens langs bij Al-Anon en ervaar dat onze methode werkt. We werken met het programma van de ‘Twaalf Stappen’ waarin gemeenschappelijke eigenschappen en problemen worden benoemd, maar vooral ook naar oplossingen wordt gezocht. Zo streven we naar een leven dat leefbaar is.

Bekijk waar en wanneer de groepen samenkomen. En bel gerust een van onze telefoonnummers als je langs wilt komen. We geven je dan gelijk de adresgegevens en het tijdstip waarop we samenkomen.