Leven met een alcoholist is niet gemakkelijk. Waarschijnlijk heb je al vaak geprobeerd om de situatie onder controle te krijgen. Om jouw man minder te laten drinken. Om afspraken te maken over alcoholgebruik. Maar in de praktijk blijken alle pogingen steeds te stranden. Er verandert niets, of de situatie wordt zelfs erger. Wat nu?

Laten we maar eerlijk zijn: een gemakkelijke oplossing hebben wij niet. Toch kunnen we je wel een heel eind op weg helpen. Wij zijn een groep mensen die regelmatig samenkomt. We hebben één ding gemeen: we hebben last van het drinken van een ander. En juist dat laatste verbindt ons. We willen elkaar steunen, helpen, troosten en ervaringen uitwisselen. Hierdoor kunnen we meer afstand nemen van de nare situatie en vrijer in het leven staan, ongeacht de situatie thuis. We leren los te laten en de verantwoordelijkheid van een ander ook bij de ander te laten.

Al-Anon in een notendop

  • Regelmatig samenkomen
  • Met lotgenoten ervaringen uitwisselen en steun vinden
  • 100% anonimiteit gegarandeerd

Al-Anon komt regelmatig samen op diverse locaties in Nederland. In onze groepsgesprekken wordt er gewerkt op basis van de ‘Twaalf Stappen’. Samen zoeken we oplossingen voor de angst, onzekerheid en scheefgegroeide familieverhoudingen die de ziekte alcoholisme met zich meebrengt. Kom gerust eens langs in een van onze groepen en ontdek zelf dat Al-Anon werkt.

Een avond meedoen in een groep? Bekijk waar en wanneer de groepen samenkomen. En bel gerust onderstaand nummer als je langs wilt komen. We geven je dan gelijk de adresgegevens en het tijdstip waarop we samenkomen. Tot snel?