Jouw vader of moeder is alcoholist. Misschien weet je dit al lange tijd. Of misschien ben je er pas kort achter gekomen. Misschien woon je nog thuis. Maar het kan ook zijn dat je al langer uit huis bent. Hoe dan ook: het is niet makkelijk als jouw vader of moeder alcoholist is. De kinderen van alcoholisten hebben vaak last van het drankgebruik van één of hun beide ouders.

Waarschijnlijk heb je je thuis vaak alleen gevoeld als je moeder of vader alcoholist is. Werd je niet gezien, word je niet gezien en was of is de sfeer grimmig. En waarschijnlijk durf je er met anderen niet over te praten. Ervoor uitkomen dat jouw vader of moeder alcoholist is en toegeven wat dit met jou doet of heeft gedaan, is moeilijk. Je bent bang dat anderen je niet begrijpen. Gelukkig is er Al-Anon. Dat zijn praatgroepen voor mensen die last hebben van de verslaving van een ander. Of je nu nog thuis woont bij een moeder of vader die alcoholist is of allang uit huis bent: bij ons ben je welkom.

Waarom Al-Anon ACA of Alateen?

  • Steun zoeken bij mensen of kinderen die je begrijpen.
  • Regelmatig samenkomen en het taboe doorbreken.
  • Volledige anonimiteit gegarandeerd.

Bij Al-Anon leren we meer over de ziekte alcoholisme. Ben je benieuwd waar en wanneer we samenkomen? Kijk dan HIER voor informatie over de groepsbijeenkomsten. Je kunt ons dan gelijk (anoniem) bellen. We geven je dan het adres van de groep.