Onderzoek toont aan dat kinderen van alcoholisten veel gemeenschappelijke kenmerken hebben. Zo zijn ze vaak erg streng voor zichzelf, hebben ze moeite met plezier maken en houden ze van mensen die gered moeten worden. Ook voelen ze zich schuldig als ze voor zichzelf opkomen. Herken je dit en ben je opgegroeid in een gezin waar één of beide ouders verslaafd was? Dan ben je bij Al Anon Volwassen Kinderen van Alcoholisten aan het juiste adres.

Veel kinderen van alcoholisten vinden het moeilijk toe te geven dat hun ouder verslaafd is. Dit zorgt voor gevoelens van verraad en schaamte. Dat is jammer: het is namelijk juist goed om open en eerlijk over de situatie te kunnen praten. Met anderen die je begrijpen. Daarvoor is Al Anon Volwassen Kinderen van Alcoholisten opgericht. In onze speciale groepen voor kinderen van alcoholisten komen we geregeld samen om over onze ervaringen te praten. Wat doet het drinken van mijn vader of moeder met mij? En hoe kan ik zorgen dat ik mijn leven leef zoals ik dat wil leven?

Al-Anon: iets voor jou?

  • Geregeld samenkomen.
  • Volledig anoniem praten over jouw situaties.
  • Steunen en gesteund worden.

In onze groepen komen mannen en vrouwen samen die verschillen in inkomen, etniciteit, leeftijd en opleidingsniveau. Het mooie is dat we één ding gemeenschappelijk hebben: we hebben last van het drinken van de ander. En we willen daarover praten, elkaar steunen en naar oplossingen zoeken. Lijkt je dit wat en ben je kind van een alcoholist? Kijk dan op welke momenten en plaatsen we samenkomen. Je kunt dan gelijk bellen met één van onze groepsleden die je de adresgegevens geeft. Wellicht tot gauw?