Je woont samen met een vriend of vriendin die teveel drinkt. Misschien is het je pas recent opgevallen. Of misschien maak je je al langer zorgen over je drinkende vriend of vriendin. Hoe dan ook: je hebt last van het drinken van de ander. Jouw relatie met jouw vriend of vriendin staat misschien onder druk. Misschien is er veel ruzie. En toch hou je van jouw vriend of vriendin.

Als jouw vriend of vriendin teveel drinkt is het moeilijk hier open over te zijn. Misschien heb je al vaker geprobeerd de situatie te bespreken. Of de situatie te veranderen. Maar in de praktijk blijft alles hetzelfde. En ondertussen drinkt jouw vriend of vriendin gewoon door. Jij wilt dit echter niet langer. Wat doe je dan? Voor alle mensen die willen praten met lotgenoten is er Al-Anon. Wij zijn er voor elkaar om steun te bieden aan mensen die last hebben van het drinken van de ander. Dus zeker als je een vriend of vriendin hebt die teveel drinkt.

Waarom Al-Anon?

Waarom zou je naar Al-Anon gaan? Jouw vriend of vriendin moet toch gewoon stoppen met drinken? Zij hebben toch een probleem, en niet ik? Toch ben je in de praktijk waarschijnlijk veel bezig met jouw vriend(in) die teveel drinkt. En waar blijf je dan ondertussen zelf? Het is heel belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en met anderen te kunnen delen. Bij Al-Anon tref je mensen met dezelfde ervaringen als jij. Misschien zijn onze verhalen niet 100% hetzelfde, maar we hebben wel één ding gemeen: we hebben last van het drinken van de ander.

Wat lost Al-Anon dan op?

Al-Anon heeft geen pasklare antwoorden op alle problemen. We willen elkaar steunen, helpen, troosten en ervaringen uitwisselen. Hierdoor kunnen we meer afstand nemen van de nare situatie en vrijer in het leven staan, ongeacht de situatie thuis. We leren los te laten en de verantwoordelijkheid van een ander ook bij de ander te laten.

Zien wanneer we samenkomen? Je kunt dan gelijk contact opnemen en je bij één van onze groepen voegen.